Razotkrivanje Kabaline Kocke

Različiti oblici drže i vode različite energije, zato je univerzum sačinjen od svetih geometrijskih šablona koji su nacrt za svako postojanje, kao što su Platonova čvrsta tijela pet elemenata. Drevni hramovi izgrađeni su pomoću tog znanja, znanja za provođenje različitih energija i to je razlog zašto su izgrađeni na ley linijama. 

Prvobitno u Kabali, čitav jevrejski okultni sistem je prikazan kao kocka, a čitava se abeceda uklapa u ovu kocku prostora koja takođe sadrži pet platonskih čvrstih tijela. Hebrejska abeceda je energija njihove misaone forme koju nazivaju bogom, i odnosi se na element Zemlje i Saturn koji vlada zemljom. To je razlog zašto su drevni oltari u obliku kocke simbolizirali Saturn i Zemlju. 

Na to se odnosi tefilin crna kutija koju Jevreji nose na glavi. Ona sadrži molitvu Sheme koja je formula uređena sa hebrejskom abecedom koja je niz nabijenih jantri koja im pomaže da se vežu sa njihovu energetskom matricom. Shema sekvenca je ono što ujedinjuje jevreje sa njihovim “bogom” u judaizmu. To ih ujedinjuje i povezuje u energetsku matricu, što je kocka.

Kaba i tefilin kocka dijele sličnosti vrijedne pažnje. 

Jevreji navode:

“Tefilin se ponaša kao antena koja povlači moćnu duhovnu silu iz sedam dimenzija.”

Ovdje nam isti kabalistički Jevreji govore dalje o tome kako se to povezuje sa kockom Meke: 

“Prema kabali i islamu, postoji sedam nebesa, ili sedam dimenzija u duhovnom svijetu koje direktno utiču na naš svijet. Zato postoji sedam muzičkih nota, sedam mora, sedam kontinenata i sedam dana u nedelji. Kao i sedam slojeva negativnosti u nama i mi želimo da vežemo i ubijamo one sebične slojeve koji nas tjeraju da tretiramo druge sa nepoštovanjem. 

Zohar objašnjava da je to tajna iza Abrahama koji je vezao svog sina Isaka. Od svakoga od nas se traži da žrtvujemo svoj ego radi dijeljenja sa drugima. Tefilin se ponaša kao antena koja povlači moćnu duhovnu silu iz tih sedam dimenzija koja negira i žrtvuje uticaj naše sebične prirode i ružnog ega. 99% Jevreja nema pojma da je to razlog zašto vezujemo tefilin na lijevoj ruci. Koristimo lijevu ruku, jer lijeva strana utjelovljuje naš ego i negativ (Isaac), dok se desna odnosi na dušu i pozitivno (Abraham).  

Svake godine, muslimani kreću na hodočašće (hadž) da hodaju oko Ka'be u Meki sedam puta. Ovo odražava proces vezivanja tefilina.  

Svrha hadža za muslimane je povezivanje s istim događajem Abrahama kada je vezao Isaka (muslimani to povezuju s Ibrahimom koji je vezao svog sina Ismaila).

Veza je duboka. Samo kabala objašnjava istinsku duhovnu svrhu ovog hadža.

Možda je zato Ka'ba u Meki poznata kao Allahova kuća.

Ka'ba i Allah, kao što znamo, sastavljeni zajedno, čine riječ Kabala. “[1] 

Opisani proces je kako se muslimani nesvjesno vezuju za jevrejsku matricu tokom ovog masovnog rituala. Sedam je broj Saturna. Svi muslimani moraju se pet puta dnevno moliti u pravcu kocke u Meki. Oni to rade na Sunčevim energetskim tačkama odnosni satima dana kako bi učinili energiju jačom i kako bi sa tom istom energijom napunili ovu formu. 

A iz Islama;

“Tradicija kaže da je Kaaba bila određena od Allaha da bude izgrađen u obliku Kuće na nebu nazvane Baitul Ma'amoor. Allah je u svom beskrajnom milosrđu odredio slično mjesto na zemlji, a prorok/poslanik Adem je prvi sagradio ovo mjesto. 

Biblija, u poglavlju Postanka, opisuje izgradnju Kabe kada je Bog odredio Abrahama da podigne Svetište za bogosluženje, kada je Abraham dobio naredbu da ode u južnu pustinju sa svojom ženom Hagerom i malim sinom Ismaelom. 

Stari zavjet opisuje ovu zgradu kao Božje svetište na nekoliko mesta, ali ona koja je izgrađena u Ma'amooru je veoma slična onoj u Mekki. Nema sumnje da se to odnosilo na kamenu kuću u Mekki koju danas nazivaju Kaba.

Kur'an je ovu priču doveo u punu svjetlost u povijesti. U Suri 3:90 Kur'an kaže;

“Allah je izgovorio Istinu, stoga slijedite vjerovanje Ibrahima, čovjeka čiste vjere i bez idolopoklonstva”. 

Prva kuća osnovana za ljude bila je u Mekki, na svetom mjestu da služi kao uputama svim bićima. Kur'an čvrsto utvrđuje činjenicu da je Ibrahim bio pravi utemeljitelj ovog svetog svetišta. Kada je Poslanik Ibrahim sagradio svetište u Mekki, njegove molitve su bile da ovo mjesto ostane središte obožavanja za sve dobre i pobožne ljude; da Allah čuva svoju obitelj i čini ih čuvarima svetog mjesta. “[2] 

Ova kocka je takođe izgrađena na dimenzij broja šest, što je broj vezivanja za spuštanje astralnih energija u materijalno i takođe se razvija da formira šestokraku zvijezdu, što je simbol judaizma. Gornji islamski odlomak je važan jer pokazuje da se kri/hrišćanska religija i islam međusobno povezuju na okultnom nivou, a time i Tori i Kabali. Nebeski grad je Novi Jerusalim u Novom zavjetu koji je takođe dobio dimenzije koje se odnose na broj šest. To je spuštanje s neba na zemlju. Obratite pažnju na islamske pasuse vezane za Toru, a time i Bibliju u Postanku, i biblijske likove kao što su Abraham i tako dalje. Isus je čak i u Kuranu, prikazan kao Isa, sa pričom o svom božanskom rođenju i takvim stvarima, te je jedan od glavnih likova u islamu. Islamska religija povezuje ljude u ovu Jevrejsku misaonu formu K/Hrista. Muhamed je takođe opisan kao Jevrejin prije nego je postao poslanik. 

Priča o Abrahamu koji žrtvuje Isaka takođe se veže za mjesto kocke u Meki. U Talmudu, Abraham zapravo žrtvuje Isaka u krvnoj žrtvi za Jahvu. Tri dana kasnije, Isak je uskrsnuo zbog Jahve. Ovo je povezano sa misaonim oblikom K/Hrista, kao i sa krajnjom krvnom žrtvom koja je uskrsnula tri dana kasnije. Razlog za ovo je zato što se ovo veže sa stvarnim ritualnim ubistvima koje Jevreji vrše od onoga što Kabala naziva simpatičnom magijom na astralu i puni energije misaonih formi kroz energije ubistava. Islam ima masovne obrede posvećene pružanju krvi ljudi i životinja u to. Zabilježite tri dana za svaki praznik na kojem oni ubijaju. Tri je broj Saturna kao i samog kvadrata Saturna. Tri dana je i 72 sata. 72 je i broj kocke. Ovo je vezano za 72 imena jevrejskog boga koja je prikazana kao Metatron koja je prikazana opet kao … KOCKA. Kri/Hrišćanski ritual zajedništva vezan je za jevrejsko ritualno ubistvo, kao simpatičan čin magije kako to čine Jevreji, uključujući i simbolično pijenje krvi i jedenje mesa dok se stoji oko slike ritualno ubijene osobe na krstu. Ovo je nesvjesno povezano. 

Kocka za kri/hrišćane je križ, zapravo je uistinu križ samo mreža kocke. U Kabali je priznato da je K/Hristov krst Kabalistička kocka koja djeluje kao fokusna tačka za ove energije da se spuste i kanališu. Svaka kri/hrišćanska crkva je uvijek imala krst na prednjem dijelu oltara, a namjera je bila usmjeravanje energije tokom misa. U Kabali kocka se rasprostire u kri/hrišćanski krst i dobija broj šest što je broj prenosa energije u materijalni svijet. 

Kocka u Kabali takođe predstavlja vladavinu Jevreja u njihovoj svjetskoj vladi koju oni kontrolišu da bi se povezali sa matricom energije kroz čin kri/hrišćanstva i islama koji stvaraju i hrane misaoni oblik kockaste energije. Zbog toga je kocka simbolički oblik svjetske vlade Jevreja dok se vlada tradicionalno zasniva sa konceptom Saturna. 

– Visoki PrvoSveštanik Mageson 

Izvori;

[1] Kabala student.com

[2] AL-Islam.org

Drvo duša, Howard Schwartz